Droog gerijpt vlees
Naargelang de klant wenst, wordt het rundvlees afgerijpt van 3 tot 10 weken. Dit gebeurt in onze speciaal op maat gemaakte rijpingskast.
Hierdoor krijgt het vlees een krachtigere smaak.
DIT ZIJN DE RASSEN MET HUN SLACHTDATUM ( zo kunt U weten hoelang ze al liggen te rijpen)
DIE MOMENTEEL IN ONZE RIJPINGSKAST LIGGEN:
Blonde d’Aquitaine
Om een uitstekende kwaliteit te garanderen kiezen we voor het ras Blonde d’Aquitaine. Wij kopen onze runderen aan Jan Dobbelaere uit Lotenhulle en eveneens eigenaar van bistro “De Filou” in Wingene, hij kweekt dit ras al meer dan 10 jaar met passie en liefde voor de stiel!!! …. Het ras Blonde d’Aquitaine wordt tot 4-5 jaar afgemest, wat meestal langer is dan het gewone wit-blauw ras, waardoor het vooral niet geforceerd is. Voor we het vlees versnijden, blijft het eerst nog twee weken rijpen in de frigo. Zo zit er meer karakter in het vlees en krijgt de klant een goed, ouderwets biefstuk zoals vroeger op hun bord.
Black Angus
De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt, wat het zo lekker maakt.
Holstein
Het Holsteinras komt voor in de kleuren zwart/wit en rood/wit. Het is een echt melkras met een hoge melkgift en bijna geen spierweefsel. De oorsprong van deze runderen ligt in Nederland, meerbepaald Friesland. Het ras produceert uitstekend en in elk klimaat. Het vee wordt gekenmerkt door goede gezondheid, hoge productiviteit en uitstekend vet- en eiwitgehalte in de melk. Het ras is te omschrijven als een dubbeldoel wat inhoud melk/vleestype.
Hereford
Hereford runderen is synoniem van produktie van kwaliteitsvlees. Zij worden gekweekt in de North West corner in Ierland: het Hereford ras, van nature een rustig temperament, heeft de natuurlijke gave om zich door met gras te voederen in combinatie met het unieke klimaat van Ierland een uitzonderlijk, kwaliteitsvol stukje rundvlees te produceren.
West-Vlaams Rood
Het rood ras van West-Vlaanderen bestaat vermoedelijk reeds meer dan 500 jaar. Het centrum van de teelt lag in de driehoek Cassel-Watou-Hazebrouck. Na 1830 ging men in West-Vlaanderen op zoek naar meer vlees door kruisingen met het Engelse Durnhamras. Door de jaren heen werden de rode runderen steeds zwaarder en nam ook de bevleesdheid toe.