Bekijk dit filmpje hier.
Binnenkijken bij slager-traiteur Breughel in Wingene
Of Bart (35) en Annelies Callens-Clincke uit Wingene, afgetrainde koersbenen hebben, kunnen we niet bevestigen, maar we gokken zeker op gespierde kuiten en slanke bovenbenen. Op donderdag gaan we geen van beiden zien in de slagerij. Dan zijn ze gaan koersfietsen of ‘triatlonnen’! De andere dagen van de week is het hard werken geblazen in hun splinternieuwe slagerij met de klemtoon op gerijpt vlees en dagverse producten van topkwaliteit. (lees meer)
Hoe bak ik een côte à l’os?
Haal het vlees een 3 tal uur uit de koelkast, kruid het vlees met peper en zout, eventueel grof zeezout (bij een dik stuk mag dit royaal) en besprenkel met enkele druppels olijfolie. Wrijf de kruiden en olie goed in het vlees. Braad het vlees in een hete pan met de helft olijfolie en boter of op een grillpan of op de BBQ op volle hitte. Schroei het vlees goed dicht aan beide kanten tot een mooie bruine korst. Plaats dan het vlees in een voorverwarmde oven van 110°C. ongeveer een 10 tal min. per 2 cm. dikte of plaats de rooster hoger op de BBQ. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog enkele min. rusten. Snij het been van de côte à l’os en snij in partjes, bestrooi met wat grof zeezout en een draaitje van de pepermolen. SMAKELIJK!!!
Allergenen
Een allergeen is een bestanddeel van een natuurlijke of kunstmatige stof die allergische reacties kan veroorzaken.
Meest voorkomende allergenen:
Gluten, mosterd, ei, soja, melk, selder, schaaldieren, noten, vis, pinda, lactose, wortel
Vraag onze allergenenlijsten in de winkel!!